Франция – земя за множество празненства

Франция е земя на много празненства. Едно такова събитие са пускането на въздушни балони. То само по себе си е един от най-големите фестивали с балон, задвижвани с горещ въздух. Известно като „The Lorraine Mondial“, мероприятието започва своето начало през 1989 г. В онези години, създаването на такова събитие било необичайно и представлявало истинско шоу, състезание и катализатор за насърчаване на туризма в района.

Най-големият балон с горещ въздух събира множество хора от цял свят, а в Лотарингия се провеждат първите събития от подобен род. Лотарингия се намира в сърцето на Природен парк наречен Lorraine, който съществува от 1989 г. на това място има определено летище от, където тръгват и на което кацат въздушните балони. Една оригинална концепция, доказана в продължение на двадесет години, днес се е превърнала в най-голямото събитие във Франция, Европа и по света.

Целта на събитието е да се събира хиляди балони с горещ въздух от над 67 страни. Това събитие се провежда в продължение на 10 дни, които в този период са празнични. По време на празниците се канят и посетители, медии и партньори. Най-международният празник на балоните в света се провежда на всеки две години и продължава до края на юли.

Лотарингия се простира на площ от 500 дка и е разположена в сърцето на Природен парк. Това място на събитието е организирано около областта на старта. От главната порта, един велик булевард с три села, носи името „BalloonVille“. Различните балони имат свои екипажи и партньори. Всеки балон бива управляван от малък екип от седем души. Всеки от членовете на екипа е обучаван в продължение на двадесет месеца, за да създава подобно събитие. И приемайки, че само 14 ръце не са достатъчни, за да се изпълнят цялата грандиозност по време на въздушното събитие, в него участие вземат още шестстотин души, сред които и множество доброволци. Всички те се присъединяват дни преди и извършват разнообразни функции с идеята всичко в празничният ден на издигане на въздушните балони, машини да протече гладко.